ଦେଶର ଏହି ତିନୋଟି ରାଜ୍ୟରେ ହୁଏ ପ୍ରଚୁର ସେଓ ଚାଷ, ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ..

634

ଭୁବନେଶ୍ଵର: ସେଓ ଖାଇବା କାହାକୁ ବା ପସନ୍ଦ ନୁହେଁ । ଏହା କେବଳ ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟପ୍ରଦ ନୁହେଁ ଅତି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ମଧ୍ୟ । କିନ୍ତୁ ଏହା ଏକ ଏପରି ଫଳ ଯାହାକୁ ସବୁବେଳେ କିମ୍ବା ସବୁ ସ୍ଥାନରେ ଚାଷ କରାଯାଇପାରିବ ନାହିଁ । କୁହାଯାଏ ଯେ ପ୍ରତିଦିନ ଏକ ସେଓ ଖାଇବା କୌଣସି ବି ବ୍ୟକ୍ତିକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରେ । କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଭାରତର କେଉଁ ରାଜ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ସେଓ ଚାଷ କରାଯାଏ? କେଉଁ ରାଜ୍ୟରେ ୯୦ପ୍ରତିଶତ ସେଓ ଚାଷ କରାଯାଏ? ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା…

ଭାରତର ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ସେଓ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ରାଜ୍ୟ ହେଉଛି ଜାମ୍ମୁ କାଶ୍ମୀର | ୧୭୧୯.୪୨ ଟନ୍ ସେଓ ଏଠାରେ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ | ଯାହାକି ୭୦.୫୪ ପ୍ରତିଶତ ଅଟେ | ସେହିପରି ଦ୍ୱିତୀୟ ବୃହତ୍ତମ ସେଓ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ରାଜ୍ୟ ହେଉଛି ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ | ୬୪୩.୮୫ ଟନ୍ ସେଓ ଏଠାରେ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ | ଯାହାକି ୨୬.୪୨ ପ୍ରତିଶତ | ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ହେଉଛି ତୃତୀୟ ବୃହତ୍ତମ ସେଓ ଉତ୍ପାଦନକାରୀ ରାଜ୍ୟ |

 ପ୍ରତିବର୍ଷ ଏଠାରେ ୬୪.୮୮ ଟନ୍ ସେଓ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ | ଯାହାକି ୨.୬୬ ପ୍ରତିଶତ ଉତ୍ପାଦନ | ସେଓ ଉତ୍ପାଦନ କରୁଥିବା ଚତୁର୍ଥ ରାଜ୍ୟ ହେଉଛି ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ | ଯେଉଁଠାରେ ୭.୩୪ ଟନ୍ ସେଓ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ | ନାଗାଲାଣ୍ଡ ପଞ୍ଚମ ସ୍ଥାନରେ ରହିଛି | ଯେଉଁଠାରେ ୧.୮୦ ଟନ୍ ସେଓ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ | ଏହିପରି, ଏହି ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ ପରିମାଣର ଆପଲ୍ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ |

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.