ସକାଳ ଜଳଖିଆ ଠିକ ସମୟରେ ନ ଖାଇଲେ ହୋଇପାରେ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟା

20

ଆମର ଏକ ପ୍ରକାର ଭୁଲ ହେଉଛି ଆମେ ସକାଳ ଜଳଖିଆ କୁ କେବେ ମଧ୍ୟ ଠିକ ସମୟରେ ଖାଇ ନ ଥାଉ I ଏମିତିକି ବିଛଣା ଛାଡିବାର ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପରେ ମଧ୍ୟ ବ୍ରଶ କରି ନ ଥାଉ ଇ ଏହା ଫଳରେ ଆମ ପେଟ ଅନେକ ସମୟ ଯାଏ ଖାଲି ରହିଥାଏ I ଠିକ ସମୟ ରେ ଜଳଖିଆ ନ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ପ୍ରକାର ରୋଗର ଆଶଙ୍କା କୁ ବଢ଼ିଥାଏ ଜାଣନ୍ତୁ I କିଛି ଲୋକ ଭାବିଥାନ୍ତି ଯେ ଖାଦ୍ୟ କମ ଖାଇଲେ ବା ସକାଳେ ନ ଖାଇଲେ ଜଣ କମିବ କିନ୍ତୁ ଏହା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୁଲ ଧାରଣା I ଏହା ଦ୍ୱାରା ମଧୁମେହ, ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ଆଶଙ୍କା କୁ ବଢ଼ାଇ ଥାଏ I
ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ , ସକାଳେ ଉପଯୁକ୍ତ ଜଳଖିଆ ଖାଇଲେ ଆପଣ ହୃଦଘାତର ଆଶଙ୍କା କୁ ହ୍ରାସ କରିପାରିବେ, କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଜଳଖିଆ ଛାଡି ସିଧା ମଧ୍ୟାହ୍ନ ଭୋଜନ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦଘାତର ସମସ୍ୟା ବଢି ପାରେ ।

ଜଳଖିଆ ଛାଡିବାର ଅଭ୍ୟାସ ଏହି ରୋଗ କୁ ବଢ଼ାଇ ଥାଏ I
ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଜଳଖିଆ ଛାଡିବାର ଅଭ୍ୟାସ ହେତୁ ଅନେକ ରୋଗ ଆପଣଙ୍କୁ ମାଡି ବସିବ I ଏହି ବିଷୟରେ ଏକ ଅଧ୍ୟୟନ କରାଯାଇଥିଲା ଯେଉଁଥିରେ ଅନୁସନ୍ଧାନକାରୀମାନେ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଲେ ଯେ ଯେଉଁମାନେ ଜଳଖିଆ ଛାଡିଛନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ହୃଦଘାତ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଅଧିକ ଅଛି I ଡେଲି ମିରର ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ଯେଉଁମାନେ ସକାଳ ଜଳଖିଆ ଛାଡିଛନ୍ତି , ସେମାନଙ୍କର ହୃଦଘାତ ଏବଂ ହୃଦଘାତର ଆଶଙ୍କା ୨୭ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିଲା I

ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ମିଳେନାହିଁ
ହାର୍ଭାର୍ଡ ସ୍କୁଲ୍ ଏପିଡେମୋଲୋଜି ଏବଂ ପୁଷ୍ଟିକର ପ୍ରଫେସର ଏରିକ୍ ରିମ୍ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏପରି ଲୋକ ଯେଉଁମାନେ ଜଳଖିଆ ଛାଡିଦିଅନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କର ଓଜନ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବଢି ଥାଏ I ଏହା ମଧୁମେହ, ଉଚ୍ଚ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ଏବଂ ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ଆଶଙ୍କା କୁ ବଢ଼ାଇଥାଏ I

୩ ରୁ ୪ ଟି ବାଦାମ କୁ ମହୁ ସହିତ ମିଶାଇ ଖାଆନ୍ତୁ,

ବ୍ରିଟିଶ ହାର୍ଟ ଫାଉଣ୍ଡେସନ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଛି ଯେ ଜଳଖିଆ ଛାଡିବା ମୋଟାପଣ, ମଧୁମେହ, ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକ ସହିତ ଜଡିତ। ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଜଳଖିଆ ଛାଡିଦିଅନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ଆପଣ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସ ପାଇନାହାଁନ୍ତି |

ବିଶୋଧିତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଏବଂ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୃତ ବା ପ୍ୟାକେଟ ଖାଦ୍ୟରୁ ଦୂରେଇ ରୁହନ୍ତୁ
ଜଳଖିଆରେ ଚିନି, ବିଶୋଧିତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍, ଅତ୍ୟଧିକ ଲୁଣ ଏବଂ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୃତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ I ଖାଦ୍ୟରେ ବାଦାମ, ମଞ୍ଜି ଜାତୀୟ ଏବଂ ଫଳ କୁ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ କରନ୍ତୁ I ପୁରା ଶସ୍ୟ ଏବଂ ଷ୍ଟାର୍ଚ୍ଚ ନଥିବା ପନିପରିବା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହେବ I ଦୁଗ୍ଧ ଜାତୀୟ ଦ୍ରବ୍ୟ ଏବଂ ଅଣ୍ଡା ଭଳି ପ୍ରୋଟିନ ଖାଦ୍ୟକୁ ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଖାଆନ୍ତୁ I

Leave A Reply

Your email address will not be published.