ଭଲ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖାଆନ୍ତୁ ‘ଚଣା’

ଯଦି ଆପଣ ୧୫ ଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୁଠାଏ ଲେଖା ବତୁରା ଚଣା ଖାଇବେ ଆପଣଙ୍କର ଶାରୀରିକ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ I ଏହାକୁ ଘୋଡା ଦାନା ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଇଥାଏ I
ଘୋଡା ନିଜର ପ୍ରଚଣ୍ଡ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଜଣ ଯାଇଥାଏ କିନ୍ତୁ ତାର ମୁଖ୍ୟ ଖାଦ୍ୟ ହେଉଛି ଚଣା I ଆପଣ ଚଣା ଖାଇବା ର ସଠିକ ଉପାୟ ଜାଣନ୍ତୁ :

ଭିଜାଇଥିବା ବୁର ଉପକାରିତା: ଭିଜା ଚଣା ବା ବୁଟ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଏତେ ଲାଭଦାୟକ ଯେ ଆପଣ କଳ୍ପନା ମଧ୍ୟ କରିପାରିବେ ନାହିଁ I ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ସଠିକ୍ ନିୟମ ଅନୁସାରେ ଖାଆନ୍ତି ତେବେ ଏହା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସୁସ୍ଥ ଖାଦ୍ୟ ଅପେକ୍ଷା ଶୀଘ୍ର ପ୍ରଭାବ ଦେଖାଇପାରେ I୧୫ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଫରକ ଜାଣିପାରିବେ I

କିପରି ଖାଇବେ
ଆୟୁର୍ବେଦିକ ବିଶେଷଜ୍ଞ ଡକ୍ଟର ଅବର ମଲ୍ଟାନୀଙ୍କ ମତରେ ରାତିରୁ ବତୁରା ଯାଇଥିବା ଚଣା କୁ ସକାଳେ ଜଳଖିଆରେ ଖାଇଲେ ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉପକାରୀ ହୋଇଥାଏ I ଏହା ସହିତ ଅନ୍ୟ କିଛି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ I ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଚଣାରେ ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍, ହେଲଦି ଫ୍ୟାଟସ , ଫାଇବର ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଭିଟାମିନ୍ ଥାଏ | ଯାହା ଆପଣଙ୍କ ର ଶକ୍ତିର ମୂଳଦୁଆକୁ ଦୃଢ କରି ମାଂସପେଶୀ ଏବଂ ହାଡ କୁ ଶକ୍ତ କରେ I ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଚଣା ଶରୀରରେ ରକ୍ତ ପ୍ରବାହ ବୃଦ୍ଧି କରି ଦୁର୍ବଳତା ଦୂର କରିଥାଏ I

ଭିଜାଇଥିବା ଚଣା ଖାଇବାର ଲାଭ:
ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଲି ପେଟରେ ଭିଜାଇଥିବା ଚଣା ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ୧୫ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଲାଭ ପାଇପାରିବେ I

ବ୍ୟାୟାମ କରୁଥିଲେ

ପ୍ରତିଦିନ ଭିଜାଇଥିବା ଚଣା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଯେଉଁ ମାନେ ବ୍ୟାୟାମ ବା ଜିମ ଯାଉଥାନ୍ତି ତାଙ୍କର ମାଂସପେଶୀ ଜନିତ ଦୁର୍ବଳତା ଦୂର ହୁଏ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କର ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଥାଏ I କାରଣ, ଏଥିରେ ଥିବା ପ୍ରୋଟିନର ପରିମାଣ ବହୁତ ଅଧିକ, ଯାହା ମାଂସପେଶୀକୁ ଜୀବନ ଦେଇଥାଏ I ଏଥିପାଇଁ ପୁରୁଷମାନେ ଚଣା କୁ ଚୋବାଇ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ I
ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟକାରୀ
ଯଦି ଆପଣ ଓଜନ ହ୍ରାସ ପାଇଁ କିଛି ଉପାୟ ଖୋଜୁଛନ୍ତି, ତେବେ ବତୁରା ଚଣା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମେଦବହୁଳତା ମଧ୍ୟ କମିଯିବ I କାରଣ, ଏଥିରେ ଥିବା ଫାଇବର ଏବଂ ପ୍ରୋଟିନ୍ ପେଟକୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପୂର୍ଣ୍ଣ ରଖେ ଏବଂ ଅଧିକ ଖାଦ୍ୟ ଗ୍ରହଣ ନ କରିବା ଯୋଗୁଁ ଶରୀର ରୁ ଅନାବଶ୍ୟକୀୟ କ୍ୟାଲୋରୀ ଘଟିଥାଏ I

ଷ୍ଟାମିନା ବୃଦ୍ଧି କରେ
କୌଣସି କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ସମୟରେ ଆପଣ ଯଦି ଦୁର୍ବଳତା ଅନୁଭବ କରୁଥାନ୍ତି କିମ୍ବା ଅଳ୍ପ ସମୟ ପରେ ଥକ୍କାପଣ ଅନୁଭବ କରୁଥାନ୍ତି ତେବେ ଆପଣ ୧୫ ଦିନ ଯାଏ ମୁଠାଏ ଲେଖାଏଁ ୠତୁରୁ ବତୁରାଯାଇଥିବା ଚଣା କୁ ସକାଳେ ଖାଆନ୍ତୁ I ଏହା ଶରୀରରେ ଥକ୍କା ପଣ ଦୂର କରିବା ସହିତ ଶ୍ୱାସ ଜନିତ ସମସ୍ୟା କୁ ମଧ୍ୟ ଠିକ କରିଥାଏ I ଭିଜା ଚଣା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣ ଦିନସାରା ର କ୍ଲାନ୍ତି ରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇ ପାରିବେ ଏବଂ ନିଜକୁ ଫୁର୍ତୀଲା ଅନୁଭବ କରିବେ I

ମଧୁମେହ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରେ
ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟହ ଭିଜା ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ଅବଶ୍ୟ ଏହା ପୂର୍ବରୁ ଆପଣ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନେଇପIରିବେ I ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ ଏହା ଏକ କମ୍ ଗ୍ଲାଇସେମିକ୍ ଇଣ୍ଡେକ୍ସ ଖାଦ୍ୟ ଅଟେ I ଯାହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ରକ୍ତରେ ଶର୍କରା ବୃଦ୍ଧି ହୁଏ ନାହିଁ ଏବଂ ସ୍ୱାଭାବିକ ରହିଥାଏ I ସେଥିପାଇଁ ମଧୁମେହ ରୋଗୀମାନେ ଗ୍ରାମ୍ ଖାଇବା ଜରୁରୀ |

Comments (0)
Add Comment